Sa mai batem campii putin




- Cum va arata Europa in 2054? intreb pentru ca atunci copilul meu va avea varsta mea actuala si ma intereseaza in mod fundamental cum va fi viata lui atunci, dupa si pana atunci. Intreb pentru ca aceasta tara are, in acest moment, ca plan 0, integrarea totala in Uniunea europeana.
- In ce masura politica profund europeana (cel putin la nivel teoretic)de toleranta si compasiune, multi-culturalism, democratie social-liberala, de egalitate de sanse, drepturi si indatoriri, de respect al muncii si al familiei, din actualitate, prevaleaza politicii profund europene(cu date istorice clare) de macelarirea unor continente, tari,traditii, culturi, simboluri si nu in ultimul rand,oameni, a exterminarii organizate a tuturor celor care nu erau de acord cu regulile impuse, a promovarii si propagandei mondiale a unor oranduiri sociale profund extremiste, a politicii de radicalizare a maselor in numele propasirii unui scop religios sau patriotic dintr-un trecut istoric mai apropiat sau mai indepartat? E cam lunga intrebarea dar chiar nu mai inteleg. Mi se mimeaza la televizor o mana de politicieni din Europa de o bunatate si gratitudine fara margini, de-a dreptul induiosatoare. Pe de alta parte extrem de inconstienta, fatis inconstienta fata de marele pericol islamic. Si imi aduc aminte, in urma cu zeci sau sute de ani cum in  aceleasi cancelarii europene se hotara exterminarea organizata a continentului african, a continentului sud-american sau a unei bune parti din Asia.
Si imi mai aduc aminte cum regimurile de extrema-dreapta, fascist si mai tarziu nazist, , ca si regimul socialist-comunist, s-au nascut in aceleasi cancelarii europene, cu finantari cunoscute de dansii. Si vad cum isi aroga dansii statutul de mari puteri economice, militare, culturale, statut cladit pe furt, minciuna(propaganda)si nu in ultimul rand crima. Complicata si sinuoasa aceasta istorie, pana la urma a Omului, dar fara prea multa introspectie intelectuala atunci cand in imediata ta apropiere, la coltul strazii tale, sau mai grav, in casa ta sau cu cei apropiati tie sa intampla sa functioneze acest mecanism parsiv de cauza-efect, "dupa fapta si rasplata".
 Atunci renunti la teorii si pui mana pe topor.
- Who's who? Cine e cine?
Pentru tanarul musulman lipsit de orice sansa dintr-un lagar de refugiati din Liban, spre exemplu, sensul Califatului mondial propagat de Isis poate fi o cale de a se regasi, de a se dezvolta, de a avea un crez inalt. E posibil...
Pentru o nemtoiaca fasneata, blonda cu ochii albastrii, careia ii place Britney Spears si Mac'Donald si care isi arata nurii spectaculosi, vineri seara intr-un club de fite din Frankfurt, lumea libera, capitalista si consumista este singura zona in care isi inchipuie ca este libera si chiar fericita. Si asta este posibil... Problema este ca atunci cand ii pui (pentru ca asta fac politicienii) sa se intalneasca pe strada trebuie sa angajezi vreo 3 politisti si nu doar unul. Sau nu? Mai bine lasi lucrurile sa se intample intr-un pervers previzibil si apoi culegi "roadele"? Pai, care roade?
Compilez niste idei pe care le-am cules, atent, din zona unor publicatii facute de oameni cu mintile acasa, pentru care amenintarea terorista nu este un "zguduior" armaghedon, dar nici o rubrica de diverse dintr-un cotidian tabloid, pentru care valul de refugiati nu este o mare de nevolnici, suferinzi si cu intentii bune sau divizii antrenate temeinic militar si logistic gata de atac, ca o bomba cu ceas.
Ce vreau sa spun este ca am ales, atat cat am putut, concluzii argumentate statistic si istoric, sinteze facute serios pe modelul cauza-efect, experimente sociologice, analize etno si antropologice, dar si previziuni nici prea fataliste dar nici prea "mangaietoare pe crestet". Iata cateva dintre ele:
- In acest moment sunt aproximativ 26 de milioane de musulmani in toata Europa. Ei tot vin, mai tot timpul invitati, in tarile europene. Ei fac muncile cele mai grele, pe care autohtonii nu le mai fac de decenii. Accesul nelimitat al musulmanilor in Europa a inceput inca din anii 50'.
- Aceasta populatie este, in medie cu 8 ani mai tanara ca si populatia Europei. Daca indicele de natalitate in Europa este de un copil pe familie sau chiar mai putin, la musulmani acest indice este de 3-4 ori mai mare. Pe de alta parte este un indice scazut de acces la invatamant, in general, iar numarul de asistati social este mare si foarte mare.
- Politica de bantustanizare, existenta ghetourilor din proxima zona a marilor orase a fost incurajata si dezvoltata de ambele parti. Atat de populatia, inca majoritara, crestina si bineinteles de autoritati care a preferat sa-i maseze in zone mai indepartate de "civilizatie"sa spunem(sa nu-i amestece pe aia de categoria a 2-a, cu ei), dar asta evident ca a convenit si comunitatii musulmane care astfel s-a asezat in toata regula in acele zone, cu legea Saria, cu modul lor de viata si reguli sociale, cu tipul lor de existenta, astfel incat, cu timpul acele zone au devenit ca un soi de stat in stat. Cu propriile legi si reguli si mai ales cu atitudinea agresiva catre intreg pachetul de valori ale tarii adoptive. Sunt numeroase mini-califate de-a lungul si de-a latul Europei actuale, formate din "sclavi" care fac cele mai grele munci, dar totodata formate si din "asistati" care atarna greu la bugetul de asistenta sociala
- Rusia are cea mai numeroasa populatie musulmana. Intre 10 si 15 % - 14-21 de milioane. Urmeaza Franta si Germania, cu 7, 9 % - 4,6 - 6 milioane si Marea  Britanie cu 3,7% respectiv 2,9 milioane. Romania este cu 0,3%, iar Bulgaria este cu 7,8% adica cu 560.000 de musulmani. Trecand de aceste cifre nu pot sa nu ma gandesc la actuala decizie a presedintelui Johannis, in actualul context, de a accepta si parafa impreuna cu presedintele Turciei, construirea unei moschei la Bucuresti. E ciudat, nu? O moschee inseamna in primul rand pelerinaj. De aici si posibile probleme de tot felul.
- Se vorbeste mult despre posibilii artizani ai acestei stari de lucruri: Sovieticii care au dat tonul interventiilor in 1979 si care au lasat Afganistanul intr-o stare jalnica, americanii care au schimbat numeroase regimuri considerate teroriste si care nu au reusit sa implementeze minunata democratie occidentala in lumea araba, luptele nesfarsite intre prea-multele factiuni arabe care se razboiesc nesfarsit intre ele.
- Nu in ultimul rand asa cum se spune, "follow the money" adica de vazut intr-adevar, daca exista in mod clar acest interes, de a urmari unde si cui i se vinde petrolul, drogurile si alte "bunuri" dinspre statul islamic, pentru ca de acolo acestia au niste bugete suficient de mari pentru a sustine si propaga aceasta lupta impotriva a tot ceea ce nu este musulman, impotriva a tot ceea ce nu este Coran sau Saria. Cine sustine pe cine? Cine este impotriva cui? Exista acest interes?
Probabil ca sunt o gramada de fatete ale problemei. Cei care sunt la butoane evident ca stiu mult mai bine datele problemei. Dar eu, cel care imi pierd efectiv timpul cu asemenea prostii, ce trebuie sa inteleg? Ca europenii (respectiv politicienii)vor ramane la fel de bonomi si crestini, vor condamna, vor face apel la unitate, cu ochii in lacrimi si dupa ce vor mai face acesti  musulmani cateva sute de mini-califate pe intreg cuprinsul Europei si dupa ce vor mai bombarda cateva mii de nevinovati?
Sau ca europenii vor astepta "smeriti" ca opinia publica sa dea suficient in clocot, dupa care impinsi de la spate de "mania" populara ii vor extermina sistematic pe acesti "monstrii" cu fata umana, vor curata toata Europa de ei dupa care se vor intainde si spre Orientul mijlociu si vor starpi "hidra" musulmana la ea acasa si astfel vor rezolva si conflicul care tine de vreo 100 de ani pe acolo? Adica, ma gandesc, nu vor , ei politicienii, ca noi sa ne dorim, de exemplu, ca musulmanii sa fie exterminati, asa cum politica nazista din Germania i-a facut pe nemti sa-si doreasca odinioara sa-i extermine pe evrei, tot legat de o propasire ceva, atunci de propasirea poporului german, probabil acum de propasirea si poate cu ocazia asta unirea fara comentarii si impotriviri, a intregului continent european intr-un singur stat? Frumos nu? Sau bat campii? Da...probabil ca bat campii. Pai nu stiu de ce nu ma ocup eu de-ale mele si scriu prostii care oricum nu le citeste nimeni ? Nu asta se si spune? Sa ne vedem fiecare de ale lui... ca poate asa nu mai suntem atenti...zic...

Comentarii

Postări populare